Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Prešov pripraví teplé polievky pre vojnových utečencov

Ľudia utekajúci pred vojenským konfliktom na Ukrajine, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Zoznam potrebných potravín je zverejnený na webstránke mesta www.presov.sk.

Prešov 17. marca (TASR) - Mesto Prešov pripraví teplé polievky pre vojnových utečencov z Ukrajiny. Prosí preto občanov o pomoc a spoluprácu pri zbierke potravín, z ktorých polievky pripraví. Ako TASR informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, zbierka sa začne v piatok 18. marca.

"Občania môžu potraviny priniesť v pracovných dňoch v čase od 14.00 do 17.00 h. Každý pondelok bude zbierka trvať až do 18.00 h. Potraviny budú zhromažďované v priestoroch telocvične Základnej školy na Bajkalskej ulici v Prešove," povedala Šitárová.

Z vyzbieraných surovín pripravia zamestnanci zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta teplé a sýte polievky pre utečencov z Ukrajiny, ktorí sa zdržiavajú v Prešove alebo cez mesto prechádzajú.

"Zbierka je vyhlásená bez časového obmedzenia. V prípade doručenia väčšieho množstva potravín, najmä v prípade firiem, respektíve právnických osôb, je možné mimo vyhradeného času kontaktovať Jána Petrasa na telefónnom čísle 0910 440 173," doplnila Šitárová.

Zoznam potrebných potravín je zverejnený na webstránke mesta www.presov.sk.