Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Prírodné kúpalisko v areáli Delňa plánuje mesto otvoriť koncom júna

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Letnú sezónu na kúpalisku plánujú otvoriť 27. júna. Počas sezóny bude zabezpečovaná dezinfekciu spoločných priestorov vrátane toaliet, lavičiek a preliezačiek pre deti.

Prešov 8. júna (TASR) – Mesto Prešov pripravuje otvorenie letného kúpaliska v prírodnom areáli Delňa. Ako pre TASR uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, príprava na otvorenie letnej sezóny trvá približne dva mesiace, v závislosti od počasia. Ide predovšetkým o čistenie areálu vrátane samotného kúpaliska, kosenie trávy či prípravu súťaže na prevádzkovateľov stánkov s občerstvením.

"Letnú sezónu na kúpalisku plánujeme otvoriť 27. júna. Počas sezóny budeme zabezpečovať dezinfekciu spoločných priestorov vrátane toaliet, lavičiek a preliezačiek pre deti. Pri vstupe si budú musieť návštevníci povinne vydezinfikovať ruky a zároveň budú oboznámení s pravidlami, ktoré musia dodržiavať v areáli kúpaliska. Pokyny pre návštevníkov prispôsobíme podľa aktuálnych odporúčaní z úrovne vlády," povedal Tomek.

Vstupné na kúpalisku Delňa tento rok podľa jeho slov zvyšovať neplánujú. "Vzhľadom na súčasnú situáciu a stále platné obmedzenia je veľmi ťažké odhadovať návštevnosť. Vidíme však možný potenciál nárastu návštevnosti z radov domácich návštevníkov, pretože mnohé rodiny neplánujú toto leto dovolenkovať v zahraničí," uviedol Tomek s tým, že to však bude závisieť od aktuálneho vývoja situácie na Slovensku súvisiacej so šírením nového koronavírusu.