Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Prešov v roku 2022 opravil 15 úsekov chodníkov aj vnútroblok

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Dôležitá oprava sa týkala taktiež poškodených schodísk na uliciach Švábska, Májové námestie a Komenského.

Prešov 24. októbra (TASR) - Mesto Prešov počas roku 2022 realizovalo opravy 15 úsekov chodníkov, dvoch cestných komunikácií, troch schodísk a jedného vnútrobloku. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Ako uviedol, práce zrealizovala mestská spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov. Išlo o opravy chodníkov na viacerých uliciach, kde pribudlo spolu 3988 štvorcových metrov nového asfaltu a nové obrubníky.

"Úspešne sa podarilo ukončiť aj opravy ciest Terchovská a Súľovská, kde bola vymenená vrchná vrstva asfaltu v celkovej dĺžke približne 1100 metrov,"
priblížil Tomek.

Novú podobu získal aj vnútroblok na Ulici 17. novembra, kde pribudol nový asfaltový kryt na ceste, nový odvodňovací žľab a nové obrubníky. Dôležitá oprava sa týkala taktiež poškodených schodísk na uliciach Švábska, Májové námestie a Komenského. Celkové náklady na všetky uvedené opravy predstavujú viac ako 350.000 eur.

Okrem ukončených investícií mesto podľa Tomeka aktuálne realizuje aj opravy ďalších komunikácií, ktoré budú ukončené v jesennom období.