Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Riaditeľ Úradu Prešovského kraja končí vo funkcii

Ilusračné foto. Foto: TASR - Maroš Černý

Mucha pôsobil vo funkcii riaditeľa úradu od 1. októbra 2019.

Prešov 29. mája (TASR) - Riaditeľ Úradu Prešovského samosprávneho kraja Bystrík Mucha končí k 31. máju vo svojej funkcii. Ako TASR informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, dôvodom jeho odchodu z riaditeľskej pozície je prijatie novej pracovnej ponuky v oblasti zdravotníctva. K personálnej zmene dochádza po vzájomnej dohode s vedením kraja.

"Akceptujem túto voľbu. Aj keď úrad prichádza o odborne zdatného manažéra, som rád, že Bystrík Mucha bol v mojom tíme. Podarilo sa nám naštartovať viacero vnútorných procesov pre lepšie fungovanie úradu a pripraviť kraj na čerpanie prostriedkov z EÚ v novom programovom období. Ľudsky chápem toto rozhodnutie a prajem mu veľa úspechov na novej pracovnej pozícii," uviedol predseda PSK Milan Majerský s tým, že úrad bude od 1. júna viesť doterajší zástupca riaditeľa Fabián Novotný.

Mucha pôsobil vo funkcii riaditeľa úradu od 1. októbra 2019. Od roku 2017 pracoval v konzultačnej spoločnosti v oblasti technických a procesných inovácií vo funkcii riaditeľa. Počas svojej profesionálnej kariéry sa venoval aj manažovaniu a implementácii projektov, taktiež vývoju nových produktov a zavádzaniu procesov.