Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Správa mestských parkovísk prejde od nového roka priamo pod Prešov

Ilustračné foto. Foto: TASR Michal Svítok

Noví zamestnanci budú v novembri kompletne zaškolení na prácu so softvérom a oboznámia sa s pravidlami a fungovaním regulovaného parkovania.

Prešov 10. novembra (TASR) – Správu mestských parkovísk v širšom centre Prešova bude od 1. januára 2021 zabezpečovať mesto Prešov. Zmena nastane súbežne s vytvorením dvoch zón, ktoré budú súčasťou nového systému regulovaného parkovania v meste. O jeho chod sa budú starať štyria noví zamestnanci. Ako TASR informoval hovorca Prešova Vladimír Tomek, prevádzku parkovacích miest v centrálnej zóne v súčasnosti zabezpečuje mestská spoločnosť Prešov Real.

„Na mestský úrad tento mesiac nastúpili štyria noví zamestnanci, ktorí budú zodpovední za prevádzku nového systému regulovaného parkovania. Regulácia parkovania bude od januára zavedená v prvých dvoch zónach, a to v zóne číslo 1 – súčasná centrálna mestská zóna a zóne číslo 2 – ulice, na ktorých bolo doteraz parkovanie bezplatné," uviedol Tomek.

Noví zamestnanci budú podľa jej slov počas novembra kompletne zaškolení na prácu so softvérom a oboznámia sa s pravidlami a fungovaním regulovaného parkovania. Neskôr budú zabezpečovať aj pravidelný servis parkovacích automatov.

„Dvaja z nich budú mať na starosti kontakt s verejnosťou a už od decembra ich ľudia nájdu v novozriadenom pracovisku vo vestibule budovy mestského úradu na Jarkovej ulici v Prešove. Na tomto pracovisku si budú môcť rezidenti žijúci v lokalitách, ktorých sa dotkne regulované parkovanie, vybaviť nové parkovacie karty s platnosťou od januára 2020," vysvetlil Tomek s tým, že podrobnejšie informácie nájdu záujemcovia na webstránke parkovanie.presov.sk.