Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prešov ukončil obnovu plôch vnútroblokov na Mukačevskej

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Lukáš Mužla

Podľa primátorky Andrey Turčanovej prispeje revitalizácia verejných priestranstiev v lokalite nielen k zvýšeniu kvality života v nej, ale i k jej príťažlivosti.

Prešov 4. augusta (TASR) - Nové parkovacie plochy, priestory pre odpadové nádoby a tiež nová zeleň pribudli na viacerých miestach Mukačevskej ulice v Prešove. Do revitalizácie vnútroblokových priestranstiev investovalo mesto takmer 81.000 eur, informovalo o tom na svojej internetovej stránke.

Obnova plôch vnútroblokov na Mukačevskej ulici 2 - 16 a 90 - 94 zahŕňala výmenu povrchu vozovky a obrubníkov, revitalizáciu cestných ostrovčekov, vybudovanie deviatich nových parkovacích plôch s 54 parkovacími miestami vrátane priestoru na odpadové nádoby a tiež výsadbu desiatok stromov na viacerých miestach.

Pri budovaní nových parkovacích plôch sa použila dlažba šetrná k životnému prostrediu. "Jej hlavnou výhodou oproti asfaltovému podkladu je udržiavanie vody v prostredí, vďaka čomu sa zlepšuje aj závlaha okolitej zelene. Zároveň je možné pri prípadných rekonštrukciách inžinierskych sietí dlažbu rozobrať a opätovne zložiť," ozrejmila samospráva.

Podľa primátorky Andrey Turčanovej prispeje revitalizácia verejných priestranstiev v lokalite nielen k zvýšeniu kvality života v nej, ale i k jej príťažlivosti. "Verím, že obyvatelia ocenia aj novo vysadenú zeleň a použitie materiálov prospešných pre zlepšenie klimatickej situácie a udržiavanie vody v prostredí," skonštatovala.