Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Prešove sú otvorené všetky základné a materské školy

Ilustračné foto. Foto: TASR – Roman Hanc

Záujmové útvary športového zamerania využívajú na svoju činnosť telocvične a šatne základných škôl, tie však zatiaľ zostávajú zatvorené.

Prešov 17. mája (TASR) – Do 12 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov nastúpilo v pondelok 6157 žiakov z celkového počtu 7089. Mesto má otvorené všetky materské školy a ZŠ od 26. apríla. Ako pre TASR uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, zatvorené sú len niektoré triedy z dôvodu potvrdeného výskytu ochorenia COVID-19.

"K dnešnému dňu bolo zatvorených celkom šesť tried na dvoch základných školách," povedal Tomek. Ako ďalej uviedol, v rámci ABC Centra voľného času obnovia od stredy činnosť niektorých tanečných skupín starších žiakov súboru Rozmarija v počte šesť žiakov a jeden vedúci a tiež spevácku zložku súboru Rozmarija v rovnakom počte. Trénovať budú v exteriéri s dodržaním všetkých platných opatrení.

"Okres Prešov je naďalej v druhom stupni varovania a CVČ navštevujú nielen deti zo škôl v meste Prešov, ale aj z celého okresu, čo môže predstavovať riziko šírenia nákazy. Aktuálne preto čakáme na zverejnenie usmernenia ministra školstva a hlavného hygienika. Zároveň priebežne zisťujeme predbežný záujem detí a rodičov o otvorenie činnosti záujmových útvarov," vysvetlil Tomek.

Ako dodal, záujmové útvary športového zamerania využívajú na svoju činnosť telocvične a šatne základných škôl, tie však zatiaľ zostávajú zatvorené.