Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na ocenenie Srdce na dlani môžu byť nominované aj výnimočné projekty

Na archívnej snímke ocenenie Srdce na dlani počas oceňovania dobrovoľníkov Srdce na dlani 2016. Foto: TASR Andrej Galica

V minulom roku prijali krajské dobrovoľnícke centrá rekordných 287 platných nominácií a komisie udelili až 91 ocenení či mimoriadnych cien Srdce na dlani.

Prešov 18. októbra (TASR) – Verejnosť môže nominovať výnimočných dobrovoľníkov a dobrovoľníčky, jednotlivcov aj kolektívy za ich dobrovoľné aktivity uskutočňované v prospech iných na ocenenie Srdce na dlani. Ide o ľudí, ktorí pôsobia v rôznych oblastiach spoločenského života a pomáhajú iným bez nároku na finančnú odmenu alebo akýkoľvek honorár. Nominované môžu byť aj výnimočné projekty, ktoré svojím poslaním menia veci k lepšiemu.

"Oceňovaním Srdce na dlani chceme dať najavo, že si prácu v oblasti dobrovoľníctva vážime, pretože každý, kto sa rozhodne vo svojom voľnom čase dobrovoľne pomáhať v akejkoľvek oblasti spoločenského života, si zaslúži naše uznanie a vďaku. Prostredníctvom jednotlivých nominácií môžeme navyše verejnosti vyrozprávať inšpiratívne dobrovoľnícke príbehy nominovaných či vyzdvihnúť skupiny, komunity alebo organizácie, ktoré dobrovoľnícku aktivitu vykonávajú alebo podporujú," uviedla predsedníčka Prešovského dobrovoľníckeho centra (PDC) Petra Gerhartová.

V minulom roku prijali krajské dobrovoľnícke centrá rekordných 287 platných nominácií a komisie udelili až 91 ocenení či mimoriadnych cien Srdce na dlani. PDC prijalo v minulom roku 24 nominácií a udelilo ocenenie 11 nominovaným. Na národnú úroveň nominovalo v roku 2020 PDC piatich ocenených z krajského oceňovania. Zo 60 nominácií na národnej úrovni bola jedna z Prešovského kraja úspešná. Cenu Dobrovoľník roka 2020 si prevzal Slovenský Červený kríž, územný spolok Prešov.

Partnerom podujatí vo všetkých krajoch je Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií a CARDO - Národné dobrovoľnícke centrum. Záštitu nad oceňovaním na úrovni krajov prevzal splnomocnenec vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti.

Srdce na dlani je projekt podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Programy pre mládež 2014 - 2021, ktorú administruje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže.

Nomináciu je možné zaslať priamo PDC do 8. novembra 2021 prostredníctvom oficiálneho webu oceňovania www.srdcenadlani.sk. Slávnostný večer, počas ktorého budú odovzdané ocenenia, sa uskutoční 2. decembra 2021 v Parku kultúry a oddychu v Prešove.