Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Prešove viacerým domácnostiam netečie voda, môže za to porucha

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Vedenie mesta Prešov požiadalo Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť o zabezpečenie ďalších cisterien s pitnou vodou pre ľudí z dotknutých ulíc, uviedla radnica.

Prešov 16. októbra (TASR) - Veľkej časti obyvateľov prešovského Sídliska III aktuálne netečie voda, dôvodom je vážna porucha na vodovodnom potrubí. TASR o tom v nedeľu informoval hovorca mesta Vladimír Tomek s tým, že vynútená odstávka sa aktuálne dotýka aj domácností na Rúrkach.

K poruche podľa jeho slov došlo ešte v piatok (14. 10.) v blízkosti Základnej školy (ZŠ) Prostějovská. Odstávka vody sa týka Mukačevskej, Prostějovskej, Antona Prídavka, ako aj veľkej časti ďalších ulíc. "Vedenie mesta Prešov požiadalo Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť (VVS) o zabezpečenie ďalších cisterien s pitnou vodou pre ľudí z dotknutých ulíc," uviedla radnica s tým, že VVS naďalej pracuje na odstránení poruchy. O havárii informujú vodárne aj na svojej webovej stránke.

ZŠ Prostějovská v súvislosti s tým udelila žiakom na pondelok (17. 10.) riaditeľské voľno. Ak sa poruchu podarí odstrániť, v utorok (18. 10.) bude škola pokračovať v riadnej prevádzke. "Ak by sa situáciu nepodarilo vyriešiť hneď (vzhľadom na rozsah havárie), od utorka by sme prešli na dištančné vzdelávanie," uvádza na svojej webovej stránke.