Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zamestnanci psychiatrie v Prešove majú negatívne výsledky testov

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Na oddelení podľa jej slov stále prebieha preventívne testovanie zamestnancov a taktiež pacientov.

Prešov 16. júla (TASR) - Na oddelení psychiatrie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove boli v uplynulých dňoch na ochorenie COVID-19 pozitívne testovaní štyria zdravotnícki pracovníci z dvoch ošetrovacích jednotiek. Oddelenie má podľa hovorkyne nemocnice Renáty Cenkovej šesť ošetrovacích jednotiek s celkovým počtom 171 zamestnancov. Ďalší zamestnanci majú podľa jej slov negatívne výsledky prvých testov. V najbližších dňoch podstúpia ďalší test.

Informáciu o výskyte pozitívnych prípadoch nemocnica bezodkladne postúpila Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Prešove, ktorý im nariadil karanténu.

"V rámci ďalších opatrení boli identifikované takzvané úzke kontakty. Ide o deviatich zamestnancov, ktorí boli rovnako  nahlásení RÚVZ v Prešove. Ten im následne nariadil karanténu a koordinuje ďalšie postupy," uviedla pre TASR Cenková.

Na oddelení podľa jej slov stále prebieha preventívne testovanie zamestnancov a taktiež pacientov. K dnešnému dňu sú všetky výsledky negatívne. Zdravotná starostlivosť je na oddelení psychiatrie poskytovaná v plnom rozsahu.

"Zdravotnícky personál nemocnice pri svojej práci dodržiava všetky podmienky určené usmerneniami hlavného hygienika SR, predovšetkým ide o dôsledné používanie osobných ochranných pracovných pomôcok, takzvanú bariérovú ošetrovateľskú starostlivosť, denné monitorovanie zdravotného stavu a podobne," skonštatovala hovorkyňa.

Okrem dodržiavania prísnych opatrení nemocnica zakázala návštevy a zaviedla triáž pacientov pred jednotlivými pavilónmi nemocnice.

"K dnešnému dňu sú na oddelení infektológie hospitalizovaní dvaja pacienti. Jeden z nich s diagnózou COVID-19. Je stabilizovaný, jeho zdravotný stav si nevyžaduje umelú pľúcnu ventiláciu. Druhý pacient je suspektný. Čakáme na výsledky jeho testov," dodala Cenková s tým, že nejde o spomínaných zamestnancov nemocnice.