Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Mladíci z Prešova dokopali muža, mal im dať všetky svoje veci

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Napadnutý sa bude zo zranení podľa polície liečiť približne týždeň. Škodu na ukradnutých veciach vyčíslili na 200 eur.

Prešov 2. mája (TASR) – Polícia v týchto dňoch obvinila zo zločinu lúpeže dvoch mladých mužov z Prešova. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že mali lúpežne prepadnúť muža z obce Drienica. K incidentu došlo ešte v piatok (29.4.) v nočných hodinách v Prešove na ulici V. Clementisa.

„Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže, spáchaného formou spolupáchateľstva. Vo dvore bytového domu na chodníku vznikla slovná hádka medzi Drienovčanom a dvoma mužmi. Jeden z nich ho udrel do oka, napadnutý spadol na zem, kde ho obaja opakovane kopali. Vraj ho budú biť dovtedy, pokiaľ im nedá všetky svoje veci,“ priblížila hovorkyňa. Dodala, že napadnutý muž v strachu o svoj život a zdravie útočníkom odovzdal mobilný telefón a peňaženku aj s dokladmi.

Napadnutý sa bude zo zranení podľa polície liečiť približne týždeň. Škodu na ukradnutých veciach vyčíslili na 200 eur. „Vďaka dôkazom bolo možné vzniesť obvinenie voči dvom mužom vo veku 20 a 21 rokov. Oboch na druhý deň v sobotu (30.4.) dopoludnia zadržali a boli umiestnení do cely policajného zaistenia,“ uzavrela Ligdayová.