Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prešovská nemocnica plánuje od 1. júna naplno spustiť operatívu

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Nemocnica žiada ľudí, aby sa správali zodpovedne a dodržiavali pokyny personálu.

Prešov 28. mája (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove plánuje od 1. júna naplno spustiť operatívu. Rovnako začnú fungovať jednotlivé ambulancie.

"Nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť naďalej za zvýšených hygienicko-epidemiologických opatrení, čo si vyžaduje vysoké nároky na personál, osobné ochranné prostriedky, náročnejšiu logistiku procesov a manažment pacienta. Vzhľadom na priaznivý vývoj epidemiologickej situácie však postupne od 1. júna spúšťame jednotlivé ambulancie," uviedol pre TASR riaditeľ nemocnice Ľubomír Šarník.

O fungovaní jednotlivých pracovísk sa je potrebné informovať telefonicky v príslušnej ambulancii. Nemocnica zároveň žiada ľudí, aby sa správali zodpovedne a dodržiavali pokyny personálu.

Čo sa týka plánovaných operačných výkonov, v prípade predoperačných vyšetrení má pacient kontaktovať svojho všeobecného lekára. V rámci predanestetického vyšetrenia je potrebné, aby minimálne tri dni pred nástupom na hospitalizáciu navštívil anestéziologickú ambulanciu nemocnice. Pri nástupe na hospitalizáciu pacient podpíše čestné vyhlásenie a vyplní dotazník, ktorý je zameraný na zisťovanie jeho epidemiologickej anamnézy. U pacientov s negatívnou epidemiologickou anamnézou test na ochorenie COVID-19 nie je nevyhnutný. O jeho potrebe však definitívne rozhodne všeobecný lekár alebo nemocničný anestéziológ. Hospitalizovaní pacienti musia striktne dodržiavať prijaté opatrenia podľa pokynov personálu.

Pre pacientov s ochorením COVID-19 má nemocnica vyčlenených 120 lôžok. V súčasnosti sú obsadené na 20 percent.