Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Prešovskí poslanci budú rokovať o výstavbe Futbal Tatran Arény

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Spoločnosť Futbal Tatran Aréna vyhlásila vlani verejné obstarávanie na výstavbu štadióna.

Prešov 21. februára (TASR) - Návrhom rozpočtu mesta na rok 2023 s výhľadom na roky 2024 a 2025 sa budú v stredu (22. 2.) zaoberať prešovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní. Na programe majú i schválenie zmlúv o dielo na výstavbu štadióna Futbal Tatran Aréna (FTA).

Spoločnosť Futbal Tatran Aréna vyhlásila vlani verejné obstarávanie na výstavbu štadióna. Víťazom verejného obstarávania sa stala spoločnosť AVA-stav, s. r. o., Galanta. Stavbu má realizovať v dvoch etapách za celkovú sumu 21,21 milióna eur bez DPH.

Uzatvorenie zmlúv o dielo na výstavbu FTA v Prešove schválili v pondelok 13. februára na svojom zasadnutí prešovskí krajskí poslanci. Schválili tiež spoluúčasť na financovaní prvej etapy výstavby vo výške 7,14 milióna eur a zrušili svoje predchádzajúce uznesenie, v ktorom sa k spolufinancovaniu výstavby štadióna zaviazali v sume takmer 7,24 milióna eur.

Mestskí poslanci budú v stredu schvaľovať zmluvy o dielo na výstavbu štadióna a vyčlenenie dotácie v rovnakej výške 7,14 milióna eur na výstavbu.

Poslanci sa budú tiež zaoberať určením školských obvodov pre základné školy a výškou príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školách a v školských zariadeniach v pôsobnosti mesta. Rovnako budú rokovať o určení výšky finančných prostriedkov určených na mzdy a prevádzku na dieťa materskej školy, žiaka základnej umeleckej školy a žiaka školského zariadenia a o určení spádových materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.

Na programe majú i návrh na schválenie plánu opráv, údržby a investícií pre nebytové priestory a stavby na rok 2023 zverené spoločnosti Prešov Real, s.r.o.. Zaoberať sa budú i návrhom schválenia investičného úveru a majetkovými prevodmi.

Rozpočet mesta na rok 2023, o ktorom budú poslanci rokovať, je v príjmovej aj výdavkovej časti zostavený v sume 108.866.444 eur. Okrem iného počíta i s prijatým úverom v roku 2023 v sume 5.300.000 eur na investičné akcie mesta Prešov a investičné akcie ako spoluúčasť k projektom financovaným z externých zdrojov a s úverom od Štátneho fondu rozvoja bývania v sume 1.010.610 eur na rekonštrukciu Zariadenia pre seniorov Harmónia na Cemjate v Prešove.

Poslanci sa budú zaoberať i mechanizmom výberu členov orgánov obchodných spoločností s majetkovou účasťou mesta Prešov a rozpočtových a príspevkových organizácií mesta Prešov a návrhom harmonogramu zavedenia množstvového zberu komunálneho odpadu pre rok 2024.