Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Prešovskí poslanci rozdelili financie na opravu komunikácií

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Najviac peňazí je vyčlenených na rekonštrukciu 750 metrov dlhého úseku Terchovskej ulice.

Prešov 24. februára (TASR) – Na opravu jednotlivých komunikácií v siedmich mestských častiach rozdelili prešovskí poslanci viac ako 700.000 eur na svojom stredajšom online rokovaní. Sumu vo výške 800.000 eur na tento účel poslanci schválili v rámci rozpočtu v decembri minulého roka. Každá mestská časť mala v rozpočte vyčlenených 100.000 eur, zvyšných 100.000 eur je určených na opravy výtlkov po zime a havarijné stavy v celom meste.

"Poslanci teraz schvaľovali plán, teda menovitý zoznam jednotlivých úsekov, ktoré chcú v každej mestskej časti opraviť. Diskusia bola ohľadom financií, dĺžky chodníkov a ciest v jednotlivých mestských častiach, takže do budúcna sa budeme musieť týmto zaoberať. Tým, že nakoniec sa dohodli a materiál síce v pozmenenej podobe - ale schválili, tak myslím si, že sa môžu v krátkej dobe občania tešiť na to, že v prvých jarných mesiacoch sa začne v každej mestskej časti s bežnými opravami ciest a chodníkov," povedala primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Najviac peňazí je vyčlenených na rekonštrukciu 750 metrov dlhého úseku Terchovskej ulice, na ktorú výbor mestskej časti (VMČ) 2 vyčlenil celú sumu 100.000 eur. Rovnako na jedinú investíciu, opravu prístupovej komunikácie a parkoviska na Ulici Pavla Horova vyčlenil VMČ 6 takmer 100.000 eur. Sumu viac ako 112.000 eur poslanci schválili pre VMČ 5 na opravu komunikácie a parkoviska na Švábskej ulici a opravu cesty a vybudovanie odvodnenia ulice Na brehu. Oprava komunikácie na Ulici Kpt. Nálepku v rámci VMČ 4 má stáť viac ako 77.000 eur. VMČ 3 si naplánoval z vyčlenenej sumy tri investičné akcie a VMČ 1 a 7 rozdelili financie medzi päť menších investičných akcií.

Poslankyňa Slávka Čorejová navrhla presun sumy 10.000 eur v rámci rozpočtu určených na projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu ihriska na Mukačevskej ulici. Ihrisko ostalo poškodené po záchranárskych prácach po výbuchu plynu v decembri 2019. Poslanci jej návrh schválili a prostriedky presunuli na bežnú údržbu, aby za ne mohli ihrisko opraviť.