Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Prešovský futbalový štadión je v infraštruktúre národného významu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Štadión má postaviť spoločnosť AVA-stav, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní.

Prešov 13. marca (TASR) - Mesto Prešov je bližšie k výstavbe Futbal Tatran Arény (FTA). Fond na podporu športu (FNPŠ) počas zasadnutia správnej rady schválil zaradenie prešovského futbalového štadióna do športovej infraštruktúry národného významu. Informuje o tom mesto na svojom webe.

"Ide o veľmi dôležitý krok, ktorý nás posunul bližšie k výstavbe a plnému finančnému krytiu výstavby štadióna," uviedol prešovský primátor František Oľha. Ako uviedol koncom februára, zaradenie FTA do športovej infraštruktúry národného významu umožní získanie dotácie z FNPŠ.

Výstavba štadióna by mala byť financovaná zo štyroch zdrojov. Sumou 7,14 milióna eur prispeje mesto a Prešovský samosprávny kraj, čo už vo februári schválili mestskí i krajskí poslanci. Sumu 2,4 milióna eur má dať Slovenský futbalový zväz a zvyšok má ísť z FNPŠ.

Štadión má postaviť spoločnosť AVA-stav, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní. Stavbu má realizovať v dvoch etapách za celkovú sumu 21,21 milióna eur bez DPH. S kapacitou takmer 6500 miest má spĺňať kritériá UEFA tretej kategórie. Rovnako má byť jedným z dejísk majstrovstiev Európy vo futbale hráčov do 21 rokov v roku 2025.