Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prešovský kraj bude voliť hlavného krajského kontrolóra 13. júna

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Voľba hlavného kontrolóra sa bude realizovať tajným hlasovaním. Každý kandidát, ktorý splní podmienky, môže pred hlasovaním vystúpiť v zastupiteľstve v časovom rozsahu piatich minút.

Prešov 2. mája (TASR) - Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) bude voliť hlavného krajského kontrolóra 13. júna. V pondelok o tom rozhodli krajskí poslanci na mimoriadnom online zasadnutí, ktorého jediným bodom boli podmienky a termín voľby nástupcu náhle zosnulého hlavného kontrolóra Miroslava Mikloša. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu PSK Daša Jeleňová.

"Kandidáti sa môžu prihlásiť do 27. mája do 14.00 h, pričom predpokladom na funkciu hlavného kontrolóra je ukončené vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa ekonomického, právnického alebo technického smeru," informovala.

Voľba hlavného kontrolóra sa bude realizovať tajným hlasovaním. Každý kandidát, ktorý splní podmienky, môže pred hlasovaním vystúpiť v zastupiteľstve v časovom rozsahu piatich minút. Na zvolenie hlavného kontrolóra je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov zastupiteľstva.