Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Len 18 stredných škôl v Prešovskom kraji ešte odoláva nákaze COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

V čiastočnej alebo úplnej karanténe je takmer 107 tried.

Prešov 30. novembra (TASR) - V 50 stredných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti z celkového počtu 68 Prešovský samosprávny kraj (PSK) eviduje prípady výskytu ochorenia COVID-19. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, pozitivita k pondelku (29. 11.) nebola hlásená len zo stredných škôl v okrese Levoča.

"Oproti minulému týždňu sú zavreté všetky školy, a teda aj stredné krajské školy v meste Vranov nad Topľou, a to rozhodnutím Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Vranove nad Topľou v súvislosti so zhoršením epidemiologickej situácie v tejto časti regiónu," povedala Jeleňová.

V čiastočnej alebo úplnej karanténe je takmer 107 tried, pričom v izolácii alebo na dištančnom vzdelávaní je približne 11 percent žiakov, čo predstavuje 2809 žiakov a 93 zamestnancov krajských stredných škôl.

"Najvyššie počty hlási Gymnázium Leonarda Stockela v Bardejove, kde počet žiakov na dištančnom vzdelávaní je 432, nasleduje Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade s 202 žiakmi a Gymnázium arm. generála Ludvíka Svobodu v Humennom so 164 študentmi na online forme vyučovania," dodala Jeleňová.