Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Park kultúry a oddychu v Prešove investoval do opráv asi 90.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Novými veľkoplošnými zrkadlami boli nahradené pôvodné zrkadlá v tanečnej sále v KZ Exnárova, ktoré boli v nevyhovujúcom stave.

Prešov 8. februára (TASR) - Park kultúry a oddychu (PKO) v Prešove investoval vlani do rekonštrukcií objektov, ktoré spravuje, približne 90.000 eur z vlastných zdrojov. TASR o tom informovala manažérka kultúry PKO Patrícia Nagyová.

"V mestskej galérii Caraffka sme zabezpečili opravu a sanáciu dvoch poškodených a zavlhnutých interiérových stien na prízemí. Vymenili sme tiež pôvodný svetelný systém, ktorý bol v nevyhovujúcom stave. Inštalovaný bol nový moderný galerijný svetelný systém, ktorým sme vytvorili kvalitnejšie podmienky pre vystavujúcich umelcov a plnohodnotnejší zážitok pre návštevníkov," povedala Nagyová.

V KZ Šváby vymenili pôvodný svetlík, ktorý pre značne poškodenú konštrukciu a sklenenú výplň nespĺňal základné bezpečnostné kritériá. Podľa Nagyovej sa zvýšila bezpečnosť priestoru, umožnilo sa vetranie a zvýšila sa aj energetická efektívnosť budovy. Kompletne sa vymenili okná, dvere a vymaľovali sa všetky priestory.

"V KZ Šváby boli kompletne zrekonštruované pánske sociálne zariadenia. Zabezpečený bol doposiaľ chýbajúci prívod teplej vody a taktiež toalety pre imobilných. Zrekonštruovať dámske sociálne zariadenia bude v našej snahe do konca roka 2023," priblížila Nagyová.

Novými veľkoplošnými zrkadlami boli nahradené pôvodné zrkadlá v tanečnej sále v KZ Exnárova, ktoré boli v nevyhovujúcom stave. Ocenili ich podľa Nagyovej najmä mažoretky Diridonky, ktoré tanečnú sálu primárne využívajú. V KZ Centrum obnovili sprchovacie kúty a vymenili všetky pôvodné svietidlá za nízkoenergetické LED.

"Vo foyer kina Scala sme zabezpečili maliarske práce a potrebné opravy. Pôvodné svietidlá boli vymenené za nové, opravili sme drevený šatňový obklad, osadili zrkadlá a obnovili priestorový inventár. Čiastočnou opravou a údržbou foyer sme zvýšili kvalitu priestoru a veríme, že sme tak spríjemnili prvý dojem pri ceste za kultúrnym zážitkom," dodala Nagyová s tým, že aj v tomto roku plánujú rekonštrukcie v jednotlivých strediskách.