Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prestavba futbalového štadióna v Nitre sa má začať budúci rok

Na snímke hráč Slovana Bratislava Filip Oršula a hráč Nitry Matúš Kuník . Foto: TASR/Martin Baumann

Mesto pri rekonštrukcii dodá zvyšné zariadenie štadióna, okrem vybavenia tribún, to budú aj mládežnícke šatne, osvetlenie i kamerový systém.

Nitra 11. októbra (TASR) – Futbalový štadión v Nitre by sa mal už začiatkom budúceho roka dočkať prestavby. Mesto pripravuje rekonštrukciu už dlhšiu dobu, jej realizáciu bude mať na starosti mestská firma Nitrianska investičná, s.r.o.

Tá už koncom mája vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa prác. „V súčasnosti by malo byť už všetko pripravené, známy je aj víťaz obstarávania. Práce sa začnú v januári a keďže na celkovú realizáciu prestavby máme 180 dní, v júni budúceho roku by sme mohli štadión odovzdať do prevádzky,“ uviedol nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Magistrát sa bude pri rekonštrukcii futbalového štadióna opierať aj o pomoc štátu a Slovenského futbalového zväzu, ktorý by mal zabezpečiť dodanie nových diváckych tribún. Mesto pri rekonštrukcii dodá zvyšné zariadenie štadióna, okrem vybavenia tribún, to budú aj mládežnícke šatne, osvetlenie i kamerový systém.