Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V mestskej časti Komárna Nová Stráž vzniklo 14 nájomných bytov

Ilustračné foto Foto: TASR/Dano Veselský

Ďalšie nájomné byty vznikajú v centre mesta, kde sa začali práce na prestavbe budovy pred dvoma týždňami.

Komárno 21. októbra (TASR) – V mestskej časti Komárna Nová Stráž pribudli nové nájomné byty. Vznikli prestavbou budovy bývalej základnej školy, ktorá bola už 17 rokov opustená. Výstavba 14 bytov vrátane potrebnej infraštruktúry si vyžiadala investíciu 750.000 eur. Z tejto sumy hradí 40 percent Ministerstvo dopravy a výstavby SR, zvyšok pokryje mesto z mimoriadne výhodného úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, informoval primátor Komárna Béla Keszegh. Prví nájomníci si prevzali kľúče od nového bývania vo štvrtok (20. 10.).

Na dvoch poschodiach budovy vzniklo podľa projektovej dokumentácie sedem trojizbových, šesť dvojizbových bytov a jeden jednoizbový byt. Podlahová plocha bytov sa pohybuje od 31 do 69 štvorcových metrov. Rekuperačná technika a osem solárnych panelov, ktoré budú pomáhať s ohrevom vody, zabezpečia pre nájomníkov čo najnižšie režijné náklady. Obyvatelia majú k dispozícii 21 parkovacích miest, v okolí budovy mesto upravilo zeleň.

Ďalšie nájomné byty vznikajú v centre mesta, kde sa začali práce na prestavbe budovy pred dvoma týždňami. Podľa primátora by do jedného roka malo v objekte pribudnúť 16 štartovacích bytov pre mladé rodiny.