Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Prevádzku Hornonitrianskych baní plošné testovanie neohrozilo

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V baniach platí prísny režim, pred nástupom do práce požaduje spoločnosť od zamestnancov preukázanie sa certifikátom o negatívnom výsledku testu.

Prievidza 4. novembra (TASR) - Nepretržitú prevádzku v podzemí na pracoviskách Hornonitrianskych baní Prievidza (HBP) v dôsledku celoplošného testovania na COVID-19 neprerušili aj napriek nižšiemu počtu fárajúcich baníkov. V dôsledku pozitívneho výsledku testu neprišlo v pondelok (2.11.) do práce 143 zamestnancov, z toho polovica z pracovísk v bani, informovala v stredu tlačová hovorkyňa spoločnosti Adriana Siváková.

"Na vzniknutú situáciu sme reagovali zmenami v organizácii a riadení prác v podzemí. Chýbajúci počet zamestnancov na ťažbe uhlia dopĺňame o baníkov z pracovísk, ktoré bolo možné dočasne pozastaviť," priblížila Siváková.

V baniach podľa nej naďalej platí prísny režim preventívnych a hygienických štandardov, pred nástupom do práce požaduje spoločnosť od zamestnancov preukázanie sa certifikátom o negatívnom výsledku testu a zabezpečuje meranie telesnej teploty pri vstupe do areálu.

"Samozrejmosťou je aj zvýšená dezinfekcia dopravných nádob ťažného stroja a osobných vozov pre dopravu baníkov do podzemia po každom fáraní, ako aj dezinfekcia spoločných priestorov, sociálnych zariadení, kúpeľní a ostatných rizikových miest," dodala.