Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Prezenčné vyučovanie v ZŠ v Hriňovej pre COVID-19 prerušili

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Dištančný rozvrh bude zverejnený deň vopred v triednej knihe.

Hriňová 22. februára (TASR) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Zvolene pre ochorenie COVID-19 eviduje v Hriňovej v Detvianskom okrese základnú školu (ZŠ) v karanténe. Vyplýva to z oznámenia RÚVZ na oficiálnej webstránke Hriňovej.

Ako dodáva, regionálny hygienik pre zhoršenie epidemiologickej situácie rozhodol o uzatvorení všetkých tried Základnej školy s materskou školou v Krivci od 23. do 27. februára. „V materskej škole ostávajú v prevádzke tri triedy,“ pripomína riaditeľka Iveta Gallová s tým, že školská jedáleň ostáva v prevádzke pre otvorené triedy škôlky. Žiaci základnej školy budú podľa nej zo stravy odhlásení.

Pripomenula tiež, že žiaci ZŠ sa budú učiť dištančne prostredníctvom aplikácie. Dištančný rozvrh bude zverejnený deň vopred v triednej knihe. „Prezenčné vyučovanie žiakov sa začne v pondelok 28. februára,“ zdôraznila a doplnila, že rodičia majú sledovať zdravotný stav svojich detí. „V prípade príznakov ochorenia COVID-19 kontaktujte lekára dieťaťa a v prípade jeho pozitívneho testu nám túto skutočnosť oznámte,“ ukončila Gallová.