Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Prezenčnou formou realizujú na TUKE okolo piatich percent výučby

Na snímke budova Technickej univerzity Košice (TUKE) v Košiciach 21. septembra 2020. Foto: TASR - František Iván

Všetky fakulty prešli na dištančnú metódu, okrem tých častí výučbového procesu, kde podľa dekanov nie je možné výučbu realizovať plne dištančnou metódou.

Košice 19. októbra (TASR) - Okolo piatich percent výučby na Technickej univerzite v Košiciach (TUKE) realizujú prezenčnou formou, prednášky takmer výlučne dištančnou. Pre TASR to v súvislosti s opatreniami pred šírením nového koronavírusu potvrdil prorektor pre vzdelávanie univerzity Ervin Lumnitzer.

Pripomenul, že na TUKE kompetencie o metóde výučby presunuli na fakulty. „Sme presvedčení, že iba tak je možné rešpektovať špecifiká stoviek študijných programov, ktoré TUKE zabezpečuje,“ povedal s tým, že všetky fakulty prešli na dištančnú metódu, okrem tých častí výučbového procesu, kde podľa dekanov nie je možné výučbu realizovať plne dištančnou metódou. Ide hlavne o laboratórne cvičenia a ateliérové práce.

Podľa jeho slov sa v súčasnosti prezenčne zabezpečuje len malá časť objemu výučby a pri prezenčnej metóde dodržiavajú nariadené opatrenia. „Fakulty od začiatku semestra organizovali výučbu tak, aby sa prednostne absolvovali tie časti výučbového procesu, ktoré vyžadujú prezenčnú metódu. Takto sa vytvorila možnosť plynulého prechodu na dištančnú formu,“ dodal Lumnitzer.