Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Pri Dobšinskej ľadovej jaskyni začali s úpravou bežkárskych tratí

Ilustarčná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Bežkársky areál v Slovenskom raji ponúka návštevníkom štyri okruhy s dĺžkou 4,5 kilometra, 3,5 kilometra a tri a dva kilometre.

Dobšiná 12. decembra (TASR) - V areáli bežeckého lyžovania pri Dobšinskej ľadovej jaskyni otvorili tohtoročnú zimnú sezónu a po snehovej nádielke začali s úpravou tamojších bežkárskych tratí. Pre TASR to uviedla predsedníčka občianskeho združenia (OZ) Snow Park Ľadová Františka Debnáriková.

Trate v areáli bežeckého lyžovania Snow Park Ľadová boli prvýkrát upravené v nedeľu (11. 12.) večer s pomocou štvorkolky. "Bežecké trate v prírode so štartom z lokality Voniarky sa ešte nepodarilo upraviť. Pokúsime sa nasadiť ratrak a upraviť komplet všetky trate na Mláky a Podhanysej," priblížila Debnáriková s tým, že s úpravou tratí budú pokračovať v pondelok popoludní.

Bežkársky areál v Slovenskom raji ponúka návštevníkom štyri okruhy s dĺžkou 4,5 kilometra, 3,5 kilometra a tri a dva kilometre. Počas zimných mesiacov OZ upravuje aj okolité prírodné trate v blízkosti Dobšinskej ľadovej jaskyne.

Areál bežeckého lyžovania pri Dobšinskej ľadovej jaskyni prešiel obnovou v roku 2019. V priestore štartu a cieľa bol vybudovaný nový drevený altánok osadený v existujúcich betónových pätkách s možnosťou sedenia, odkladania vecí, voskovania lyží a zároveň slúžiaci ako oddychové miesto. V aktuálnej zimnej sezóne tam OZ plánuje organizovať i viaceré podujatia, medzi nimi napríklad preteky psích záprahov či bežkárske preteky.