Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pri nehodách v Prešovskom kraji zahynulo v tomto roku 24 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa krajského hovorcu Daniela Džobanika vodiči jazdia rýchlo, nerešpektujú priechody pre chodcov, nedodržiavajú bezpečnú vzdialenosťa významné miesto v nehodovosti zohráva aj alkohol.

Prešov 18. novembra (TASR) - Tretia novembrová nedeľa je dňom, kedy si celý svet spomína na obete dopravných nehôd. Pietnu spomienku na ich počesť zorganizovalo na sklonku tohto týždňa aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Prešove.

Dnešný Svetový deň obetí dopravných nehôd si pripomenulo KR PZ počas piatkovej (16.11.) pietnej spomienky vo svojej kaplnke v Prešove.

"Konala sa za účasti policajtov, ale aj hasičov a zdravotných záchranárov. Slúžili ju policajní duchovní z Prešovského kraja, ktorí po modlitbách a spevoch zapálili za obete dopravných nehôd sedem sviečok," informoval TASR krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Ako dodal, pri dopravných nehodách zahynie podľa údajov OSN každý rok až 1,2 milióna ľudí. "Vodiči jazdia rýchlo. Nerešpektujú priechody pre chodcov, nedodržiavajú bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami. Významné miesto v nehodovosti zohráva aj alkohol," priblížil Džobanik najčastejšie príčiny tragédií na cestách Prešovského kraja. Od začiatku tohto roka zahynulo na nich pri dopravných nehodách 24 ľudí.