Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pri internetovom predaji pneumatík prišiel muž o 5500 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Navonok prejavia záujem o produkt, ktorý je predmetom inzerátu a napíšu predávajúcemu, že danú vec chcú a že zaplatia ihneď. Potom pošlú predávajúcemu link.

Trnava 17. marca (TASR) - O viac ako 5500 eur prišiel zásluhou podvodníkov muž, ktorý chcel cez internetový bazár predať pneumatiky v hodnote zhruba 100 eur. Teraz po páchateľovi pátra trnavská polícia. Vec rieši v súvislosti s prečinmi podvodu a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

"Pneumatiky boli v predaji začiatkom februára. Na inzerát mala odpovedať osoba, ktorá si pod zámienkou kúpy tovaru vyžiadala údaje k platobnej karte poškodeného. Po ich poskytnutí predávajúci nakoniec prišiel o oveľa viac peňazí," uviedla. Polícia pátra po dvojici mužov, ktorí by ako svedkovia svojou výpoveďou mohli pomôcť k objasneniu skutku. Kto pozná ich totožnosť, môže kontaktovať políciu na bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo formou súkromnej správy na sociálnej sieti Polícia SR – Trnavský kraj.

Polícia upozorňuje, že podvodníci sa zameriavajú na inzerujúcich používateľov internetových bazárov. Navonok prejavia záujem o produkt, ktorý je predmetom inzerátu a napíšu predávajúcemu, že danú vec chcú a že zaplatia ihneď. Potom pošlú predávajúcemu link. Keď klikne na daný odkaz, má vyplniť číslo karty a všetky údaje s kartou späté, aby mohli peniaze poslať na jeho účet. "Predávajúci by mal vedieť, že pri prevode peňazí stačí číslo účtu, nie údaje o platobnej karte. Preto na internete neposielajte číslo karty, dátum exspirácie a bezpečnostné heslo karty," doplnila Antalová.