Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pri kontrole odpadov na hraniciach s Poľskom a ČR zistili 3 priestupky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Počas akcie kontrolovali doklady, potrebné na cezhraničnú prepravu aj samotný náklad.

Žilina 29. mája (TASR) - Na odhalenie nelegálnej cezhraničnej prepravy odpadov sa zamerali kontroly žilinských enviropolicajtov, Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) a Inšpektorátu práce Žilina. Na hraniciach s Poľskom a Českom zastavili 69 nákladných vozidiel a zistili tri priestupky. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Doplnila, že počas akcie kontrolovali doklady, potrebné na cezhraničnú prepravu aj samotný náklad. "Priestupkami boli napríklad nesprávne a neúplne vypísané doklady či deklarovaná iná kategória odpadov. Riešenie troch protiprávnych deliktov si zobrali na starosť pracovníci SIŽP," uviedla.

Enviropolícia a pracovníci SIŽP budú podľa nej pokračovať v spoločnom úsilí eliminovať protiprávny dovoz odpadov na územie Slovenskej republiky (SR). "Spoločné kontroly na hraniciach sú pritom len jedným z opatrení na ochranu životného prostredia a ekonomických záujmov občanov SR," podotkla.

"Polícia upozorňuje občanov a aj podnikateľskú verejnosť, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované. V závislosti od rozsahu zisteného protiprávneho konania môže ísť aj o trestný čin s trestnou sadzbou až do výšky ôsmich rokov," zdôraznila Bárdyová.