Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pri mestskom zastupiteľstve v Detve bude pôsobiť osem komisií

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Komisii pre školstvo a kultúru bude predsedať Jana Kuzárová. Predsedom komisie pre šport a mládež bude Milan Ďurica.

Detva 29. novembra (TASR) – Pri Mestskom zastupiteľstve v Detve bude v novom volebnom období pôsobiť osem miestnych komisií. Rozhodli o tom detvianski mestskí poslanci na novembrovom ustanovujúcom zasadnutí zastupiteľstva. Zároveň schválili predsedov i členov jednotlivých komisií.

Komisii finančnej a správe majetku bude predsedať Oľga Vilhanová. Predsedom podnikateľskej komisie, cestovného ruchu a marketingu bude Maroš Krnáč. Komisiu pre výstavbu, územné plánovanie a životné prostredie bude viesť Imrich Gužmer. Sociálne veci, zdravotníctvo a byty zas Darina Labáková.

Komisii pre školstvo a kultúru bude predsedať Jana Kuzárová. Predsedom komisie pre šport a mládež bude Milan Ďurica. Komisiu na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií funkcionárov mesta bude viesť Mariana Klimová. Na ochranu verejného poriadku bude dozerať Ján Michálik.

Poslanecký zbor zároveň odsúhlasil zriadenie päťčlennej mestskej rady na volebné obdobie 2022 – 2026. Tvoriť ju budú poslankyne Darina Labáková, Oľga Vilhanová a Mariana Klimová. Súčasťou budú aj Slavomír Ciglan a Imrich Gužmer.