Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Pri obci Babiná ukončili stavebné práce na ceste I. triedy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Stavebné práce trvali tri mesiace.



Zvolen 27. júla (TASR) – V týchto dňoch ukončili rekonštrukciu úseku cesty I/66 medzi Zvolenom a Šahami pri obci Babiná v okrese Zvolen. Opravu vozovky realizovali od mája a trvala tri mesiace. Obnovu za takmer 1,2 milióna eur bez DPH zrealizovalo Združenie EUROVIA – Doprastav a bola súčasťou projektu veľkoplošných opráv ciest prvej triedy v správe Slovenskej správy ciest.

"V rámci rekonštrukcie sa opravil úsek s dĺžkou 2,5 kilometra, zrekonštruovala sa plocha viac ako 29.000 metrov štvorcových a počas prác sa vyfrézovalo viac ako 10.000 ton pôvodného krytu vozovky. Položilo sa takmer 12.000 ton asfaltových zmesí," informovala hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK Simona Tančáková.

Rekonštrukcia vozovky pozostávala z frézovania asfaltového podkladu vrôznych hrúbkach, pokládky nového krytu vozovky v troch vrstvách a spevnenia krajníc. "Pôvodná vozovka už nespĺňala požiadavky aktuálnych noriem. Vďaka obnove povrchu komunikácie sa zlepšila jej prevádzková spôsobilosť a predĺžila sa jej životnosť," uviedla Tančáková.