Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pri Potvoriciach horelo nákladné auto, príčiny požiaru zisťujú

Na snímke požiar nákladného auta pri obci Potvorice, okres Nové Mesto nad Váhom, v utorok 9. augusta 2022. Foto: TASR - KR HaZZ v Trenčíne

Pred príchodom hasičov sa podľa hovorcu požiar pomocou ručných hasiacich prístrojov pokúšali uhasiť okoloidúci účastníci cestnej premávky, čo sa im však nepodarilo.

Potvorice 10. augusta (TASR) - Zásah hasičov si v utorok (9. 8.) večer vyžiadal požiar nákladného auta pri obci Potvorice (okres Nové Mesto nad Váhom). Oheň likvidovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s dvoma kusmi techniky. TASR o tom v stredu informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Požiar zasiahol kabínu, pričom plamene sa postupne začali šíriť i do nákladného priestoru motorového vozidla. Pred príchodom hasičov sa požiar pomocou ručných hasiacich prístrojov pokúšali uhasiť okoloidúci účastníci cestnej premávky, čo sa im však nepodarilo," uviedol Petrík.

Novomestskí hasiči podľa neho vymedzili miesto udalosti a s cieľom likvidácie požiaru a ochladzovania vozidla nasadili jeden hasiaci prúd. "Po likvidácii požiaru postihnuté vozidlo skontrolovali a pomocou absorpčnej látky zachytili prevádzkové kvapaliny, ktoré unikli z motorového vozidla," doplnil.

Pri udalosti sa nikto nezranil, príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.