Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Strechu domu v Kolároviciach zasiahol požiar, zranila sa jedna osoba

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Objekt odovzdali na dohľad po požiari členom Dobrovoľného hasičského zboru obce Kolárovice.

Kolárovice 24. novembra (TASR) – Požiar strechy dvojpodlažného rodinného domu likvidovali hasiči v stredu ráno v Kolároviciach v okrese Bytča. Podľa Michala Kypusa z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline sa pri požiari zranila jedna osoba.

Doplnil, že zranenú osobu ošetrila privolaná záchranná zdravotná služba, ktorá ju transportovala do zdravotníckeho zariadenia. "Hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Požiar zlikvidovali krátko po 12.00 h postupným rozoberaním strešnej konštrukcie, vyhľadávaním skrytých ohnísk požiaru za pomoci termokamery a ich postupným odstraňovaním. Objekt odovzdali na dohľad po požiari členom Dobrovoľného hasičského zboru obce Kolárovice," uviedol Kypus.

"Na mieste zasahovalo 12 profesionálnych a deväť dobrovoľných hasičov z Hasičskej stanice v Bytči, Hasičskej stanice v Žiline a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Kolárovice, Makov a Kolárovice-vrchy s ôsmimi kusmi hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," dodal Kypus.