Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Pri požiari v Dolnej Strede zahynulo 12 psov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Strešná krytina, v miestnosti zasiahnutej požiarom, bola prepadnutá na podlahe. Počas celého zásahu príslušníci zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch.

Dolná Streda 12. novembra (TASR) – V piatok v skorých ranných hodinách zasahovali hasiči pri požiari stavby v obci Dolná Streda v okrese Galanta, pri ktorej zahynulo 12 psov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

Po vykonanom prieskume bolo zistené, že v horiacom priestore sa nachádza 34 psov, ktorí boli súčasťou registrovaného chovu. "Samostatná stavba bola tvorená niekoľkými miestnosťami, pričom v jednej z nich vznikol požiar. Na jeho lokalizáciu a likvidáciu hasiči použili jeden vysokotlakový prúd a jeden prúd C," uviedla Košťálová.

Strešná krytina, v miestnosti zasiahnutej požiarom, bola prepadnutá na podlahe. Počas celého zásahu príslušníci zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch. "Pri udalosti prišlo k usmrteniu 12 psov a majiteľovi vznikla škoda v hodnote 7000 eur. Príčina vzniku požiaru je v súčasnosti v štádiu vyšetrovania. Pri udalosti zasahovali hasičské jednotky zo Serede a Galanty," doplnila krajská hovorkyňa HaZZ.