Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pri požiari v rodinnom dome v košických Kavečanoch uhorel muž

Foto: TASR/AP

Muž na mieste podľahol ťažkým popáleninám. Vo vedľajšej izbe našli hasiči ďalších dvoch mužov vo veku 54 a 58 rokov, ktorí utrpeli ľahšie popáleniny.

Košice 12. decembra (TASR) - Pri požiari rodinného domu v košickej mestskej časti Kavečany uhorel v utorok (11. decembra) večer 52-ročný muž. Oznámenie o požiari staršieho domu na ulici K ihrisku dostali hasiči krátko po 20.00 h.

Oheň vypukol v jednej z miestností, kde ležiaci muž na mieste podľahol ťažkým popáleninám. Vo vedľajšej izbe našli hasiči ďalších dvoch mužov vo veku 54 a 58 rokov, ktorí utrpeli ľahšie popáleniny. Následne ich previezli do nemocnice v Šaci.

"Pravdepodobná príčina požiaru bola neopatrná manipulácia s ohňom alebo fajčenie. Pod túto udalosť sa pravdepodobne podpísal alkohol," uviedol dnes pre TASR hovorca krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Ladislav Fatura.

Na mieste zasahovalo osem košických hasičov, ktorí oheň zlikvidovali. Konštrukciu domu oheň nezasiahol, materiálne škody tak neboli veľké.