Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pri Rimavskej Sobote sa prevrátil vlak, zranili sa traja cestujúci

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook - Polícia SR Banskobystrický kraj

K zosunu stromu mohlo dôjsť vplyvom nepriaznivého počasia.

Rimavské Zalužany 6. júna (TASR) – Na trati medzi obcami Rimavské Zalužany a Kociha v okrese Rimavská Sobota sa vykoľajil a prevrátil vlak. Pri nehode sa ľahko zranili traja cestujúci. Železničná doprava bola v úseku prerušená. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Železníc SR (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

"Dnes o 19.50 h v úseku Rimavská Sobota – Rimavská Baňa došlo k nárazu vlaku do spadnutého stromu v koľaji. Pri náraze došlo k vykoľajeniu a prevráteniu vozňa mimo koľaj. Zamestnanci ŽSR na mieste zistili, že ide o spadnutý strom, ktorý sa nenachádzal pri trati, ale bol zosunutý zo svahu," uviedla Achbergerová s tým, že k zosunu stromu mohlo dôjsť vplyvom nepriaznivého počasia.

Ako TASR informovali z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici, vo vlaku sa nachádzalo sedem osôb. Podľa hovorkyne železníc sa ľahko zranili traja cestujúci.

"Príslušníci HaZZ na mieste zásahu poskytli zraneným osobám prvú predlekársku pomoc, asistovali posádkam zdravotnej záchrannej služby pri ošetrení a transporte zranených osôb k sanitným vozidlám," priblížili hasiči.

Železničná doprava v úseku bola prerušená. Na mieste pokračuje odstraňovanie nehodovej udalosti a vyšetrovanie.