Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Pri Ružomberku sa sadili stromy za nenarodené deti

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk/Slovenské rekordy

Na podujatí sa zúčastnil aj šéf KDH Ján Figeľ.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Asi 180 dobrovoľníkov, členov občianskych združení, aj niekoľkí politici dnes v kopcoch Vyšných a Nižných Matejoviec sadili stromy za životy nenarodených detí. Prolife akciu organizovala Nadácia Antona Tunegu v spolupráci s mestom Ružomberok. Akcia za deti, ktoré sa nenarodili v dôsledku umelého ukončenia tehotenstva, sa má opakovať každý rok.

„Akákoľvek aktivita, ktorá je vysielaná verejnosti ako ochrana života od počatia, je veľmi potrebná... Sadila som stromy preto, aby som vyslala apel ľuďom, že je najvyšší čas chrániť každú ľudskú bytosť. Z toho plynie násilie v rodinách a problémy s ním spojené,“ uviedla Anna Verešová, ktorá zastupovala Fórum života, Áno pre život, n. o., aj Alianciu za rodinu.

Na podujatí sa zúčastnil aj šéf KDH Ján Figeľ. „Aj nenarodené dieťa je jeden z nás. Dnes chýba medzi nami veľa nenarodených. Strom život človeka nenahradí, ale je vyjadrením spomienky a úcty k životu. Verím, že sa touto akciou rodí tradícia, ktorá posilní kultúru života v našej krajine," zhrnul.

TASR informovala hovorkyňa KDH Nataša Žembová.