Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Pri Turzovskom jazere pribudla moderná terasa s občerstvením

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Diana Semanová

Kraj v spolupráci s mestom plánuje upraviť v areáli Turzovských kúpeľov aj vchod, altánky či ohniská, osadené budú nové lavičky, odpadkové koše či drevené sochy.

Gelnica 19. augusta (TASR) – Moderná terasa s občerstvením pribudla pri Turzovskom jazere pri Gelnici, ktorá poskytne návštevníkom lokality potrebné zázemie a možnosť oddychu. Na projekte spolupracujú Košický samosprávny kraj (KSK), organizácia Košice Región Turizmus, mesto Gelnica a Sociálny podnik mesta Gelnica.

Kraj v spolupráci s mestom plánuje upraviť v areáli Turzovských kúpeľov aj vchod, altánky či ohniská, osadené budú nové lavičky, odpadkové koše či drevené sochy, ktoré budú súčasťou turistickej infraštruktúry. "Nová moderná terasa s občerstvením je teda len začiatok cesty rozvoja Turzovského lákadla. Nezostane iba mementom na šľachtické kúpeľné stredisko. Ponúkne ideu v minulosti liečivého prevárania vody z jazera s ihličím, ale v modernom zariadení na turistov čakajú aj balené nápoje a snack s možnosťou naplno vdychovať ozdravný vzduch miesta, napríklad aj formou oddychu na ležadlách," informovala v piatok krajská organizácia Košice Región Turizmus.

Primátor Gelnice Dušan Tomaško verí, že postupne sa podarí vrátiť Turzovu bývalú slávu a lokalita bude vyhľadávaným miestom nielen pre miestnych. "Naším cieľom je ponúknuť návštevníkom Turzova, ktorých od čias, keď Košický samosprávny kraj opätovne odkúpil areál, pribúda, komfort a pohodlie," uviedol.

Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku je projekt modernej terasy s občerstvením pod názvom U nás na Turzove jedným z prvých krokov pre následný rozvoj lokality a s tým nevyhnutne spojenej infraštruktúry. "Čím viac služieb sa nám podarí rozvinúť, tým lepší impulz dodáme ekonomike v Hnileckej doline," konštatoval.

Riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková upozorňuje na veľký záber ponuky priľahlého okolia. "Jazero Turzov predstavuje nielen dokonalú lokalitu na turistiku, ale počas leta aj príjemné osvieženie, má krištáľovo čistú vodu a v najhlbšom bode dosahuje až 17 metrov. V dolnej časti strediska sa nachádza takzvané Spodné jazero, ktoré poskytuje možnosti rybolovu," pripomenula.