Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pri výbuchu fľaše s plynom sa v Bratislave zranili tri osoby

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Záchranári ich previezli do nemocnice. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Pri výbuchu fľaše s plynom na Stavbárskej ulici v bratislavskej Vrakuni sa vo štvrtok zranili tri osoby. Záchranári ich previezli do nemocnice. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiarov. Predmetná udalosť je v štádiu vyšetrovania a bližšie informácie poskytneme, keď to situácia umožní," uviedli policajti.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová pre TASR potvrdila, že na tiesňovú linku 155 prijali volanie o pomoc pre troch popálených ľudí. "Vyslaní záchranári ich ošetrili, utrpeli najmä popáleniny končatín a hrudníka. Dvoch z nich previezli do nemocnice. Pri transporte tretieho zraneného pomohli hasiči," uviedla Krčová. Ako dodala, všetci zranení boli počas prevozu pri vedomí.

Polícia na mieste stále zasahuje. Hasiči už zásah ukončili, potvrdil pre TASR hovorca bratislavského krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Štefan Koči.

Starosta mestskej časti Bratislava-Vrakuňa Martin Kuruc pre TASR uviedol, že podľa jeho informácií sa incident stal pri neopatrnom prenášaní propán-butánovej bomby, ktorá spadla na zem v záhrade rodinného domu. "Vznikla pri tom zrejme iskra, ktorá spôsobila vznietenie uniknutého plynu z bomby," opísal situáciu. "Okrem zranenia troch osôb v bezprostrednej blízkosti nedošlo k všeobecnému ohrozeniu obyvateľov v okolí," uistil.