Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pri 160 kontrolovaných autách zistili trenčianski colníci 2 priestupky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Palkovič

Mobilná detekčná stanica vykonala merania na viac ako 1000 prechádzajúcich vozidlách.

Trenčín 18. júna (TASR) - Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trenčín skontrolovali v rámci dvoch mimoriadnych spoločných kontrol desiatky automobilov, zistili iba dva priestupky. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Trenčín Renáta Peťovská.

„Veľká preventívno-bezpečnostná kontrolná akcia viacerých zložiek polície (diaľničnej, mýtnej, cudzineckej), inšpektorátu práce a finančnej správy sa uskutočnila 8. júna v denných a 15. júna v nočných hodinách na diaľničnom odpočívadle Hrádok pri Trenčíne.

Celkovo trenčianski príslušníci finančnej správy skontrolovali viac ako 160 motorových dopravných prostriedkov. Porušenia predpisov zistili len v dvoch prípadoch, za čo bola uložená sankcia pokuty v celkovej výške 40 eur. Išlo o porušenia, keď vodič nevedeli predložiť niektoré z povinných prepravných dokladov,“
uviedla Peťovská.

Ako dodala, počas kontroly bola v dvoch prípadoch pri prepravovanom tovare nameraná zvýšená hodnota radiácie, v oboch prípadoch išlo o tovar s prirodzenou rádioaktivitou (cement, stavebné hmoty). Mobilná detekčná stanica vykonala merania na viac ako 1000 prechádzajúcich vozidlách.

„Finančná správa pri výkone kontroly využila viaceré svoje kompetencie a možnosti. Príslušníci kontrolovali prepravovaný tovar, sprievodné dokumenty, využili služobných psov vycvičených na vyhľadávanie tabaku, tabakových výrobkov a omamných a psychotropných látok, používali špeciálnu techniku, napríklad mobilnú detekčnú stanicu na zisťovanie rádioaktívneho materiálu. V prípade prepravy nebezpečných vecí skontrolovali, či je preprava vykonávaná v súlade s predpismi, ktoré upravujú takúto prepravu,“ doplnila hovorkyňa.