Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pri Zemplínskej šírave vzniká rekreačný komplex za šesť miliónov eur

Na archívnej snímke vodná nádrž Zemplínska šírava. Foto: TASR - Roman Hanc

Má ísť o kombináciu komfortného ubytovania a priameho kontaktu s prírodou.

Klokočov 10. februára (TASR) – Pri Zemplínskej šírave má na ploche približne 12 hektárov vzniknúť rekreačný komplex. Zmenšená verzia projektu pri obci Klokočov v okrese Michalovce s celkovými predpokladanými nákladmi vo výške šesť miliónov eur má byť verejnosti prístupná počas najbližšej letnej sezóny. Pre TASR to potvrdila Lucia Ciriaková zo spoločnosti CEE Real Estate Group, ktorá je investorom projektu.

"Naším primárnym zámerom je opätovne prilákať verejnosť k Zemplínskej šírave," povedala Ciriaková. Projekt Šírava Park chce investor financovať z vlastných zdrojov. Pilotný projekt, zmenšená verzia pláže s jednou gastro prevádzkou má byť podľa Ciriakovej obrazom toho, ako budú vyzerať všetky plánované podniky. Kapacita bude zatiaľ približne 250 návštevníkov.

Areál bude pre verejnosť prístupný bezodplatne, ozrejmila Ciriaková. Súčasťou promenády má byť i mólo pre jachting a vodné športy, investor tiež vyhradí rybárom priestor pre športový rybolov. "Taktiež plánujeme priniesť rôzne kultúrne a iné podujatia," doplnila Ciriaková.

Na vybudovanie plážového komplexu plánuje spoločnosť investovať tri milióny eur, druhú polovicu celkových investícií vyčlenil investor na výstavbu prvej etapy Glampingu. Má ísť o kombináciu komfortného ubytovania a priameho kontaktu s prírodou. Spoločnosť nevylúčila, že v prípade záujmu by sa mohla zrealizovať aj výstavba apartmánov.

Ako pre TASR potvrdil hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Bocák, z plánovaných 12 zastavaných hektárov je 5,3 hektára v správe štátneho podniku. SVP ich investorovi prenajal v dvoch cenových reláciách. Cenu nájmu pod komerčnými objektmi ohodnotil na 10 percent hodnoty pozemku, pri území, na ktorom bude vybudovaná pláž zohľadnil jej verejnoprospešný prínos. Ciriaková doplnila, že nájom je platný na 12 rokov s opciou na 24 rokov.