Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pri Žiari nad Hronom nafúkal 16-ročný mladík bez vodičského oprávnenia

Ilustračné foto. Foto: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Policajti sa opäť zamerali na všetkých účastníkov cestnej premávky, čiže aj na cyklistov a chodcov.

Banská Bystrica 3. mája (TASR) – Viac ako 300 porušení pravidiel cestnej premávky odhalilo v uplynulých dňoch na cestách Banskobystrického samosprávneho kraja zhruba 300 policajtov, ktorí dohliadali na situáciu v cestnej premávke. Viac ako tretinu tvorilo nedodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti. Informovala o tom v utorok banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Policajti sa opäť zamerali na všetkých účastníkov cestnej premávky, čiže aj na cyklistov a chodcov. Nechýbala kontrola zákazu vedenia vozidiel po predchádzajúcom požití alkoholu, pri ktorej zistili, že 13 opitých vodičov si sadlo za volant. Z toho traja nafúkali hodnotu vyššiu ako jedno promile, čím sa mali dopustiť spáchania trestného činu.

Jedným z nich bol 27-ročný vodič, ktorý jazdil cez obec Svätý Anton a mieril do Banskej Štiavnice „Pravdepodobne pod vplyvom alkoholu zišiel z cesty a narazil do betónového stĺpa elektrického vedenia, ktorý vyvalil. Vodič utrpel ľahké zranenie, spôsobil materiálne škody, ale nikomu inému neublížil. Pri dychovej skúške nafúkal 2,88 promile,“ uviedli policajti.

Počas uplynulého víkendu odhalili aj ďalších troch opitých vodičov, ktorí si sadli za volant. „Pri Badíne zastavili 31-ročného vodiča, ktorý nafúkal 1,5 promile. V aute viezol manželku a dve malé deti. Neďaleko Zvolena 27-ročný šofér nafúkal 0,46 promile. Pri Žiari nad Hronom policajti kontrolovali len 16-ročného mladíka bez vodičského oprávnenia, ktorý nafúkal 0,65 promile,“ konštatovala polícia.

Ako ďalej dodala, pokutu 800 eur dostal vodič, ktorý počas víkendu jazdil v obci rýchlosťou 122 kilometrov za hodinu.