Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Pri zrážke auta s vlakom sa v Bánovciach nad Bebravou zranila vodička

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Zasahujúci hasiči vymedzili miesto udalosti a súčasne na motorovom vozidle, ako aj na vlaku vykonali protipožiarne opatrenia.

Bánovce nad Bebravou 15. decembra (TASR) - Zranenie jednej osoby si vo štvrtok ráno vyžiadala zrážka osobného auta s osobným vlakom na železničnom priecestí v Bánovciach nad Bebravou. Pri dopravnej nehode zasahovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Bánoviec nad Bebravou s jedným kusom techniky. TASR o tom informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Vlak zostal po zrážke čiastočne vykoľajený, pričom ešte pred príchodom hasičov ho rušňovodič odpojil od elektrickej energie. Vo vlaku sa nachádzalo desať cestujúcich, všetci boli bez zranení. Osobné vozidlo sa nachádzalo mimo vozovky, vo vzdialenosti približne 50 metrov od železničného priecestia," opísal Petrík.

Pri udalosti sa podľa neho zranila jedna osoba – vodička motorového vozidla, ktorá bola v opatere okoloidúcich občanov. "Zranenú osobu si prevzala posádka Záchrannej zdravotnej služby, ktorá ju po poskytnutí prvej pomoci previezla na ďalšie ošetrenie do nemocnice," doplnil.

Zasahujúci hasiči vymedzili miesto udalosti a súčasne na motorovom vozidle, ako aj na vlaku vykonali protipožiarne opatrenia. Následne skontrolovali palivové nádrže a uniknuté prevádzkové kvapaliny zachytili prostredníctvom absorpčnej látky.

Okolnosti a príčiny dopravnej nehody objasňujú policajti. "Podľa doterajších zistení 41-ročná vodička vozidla Audi A3 jazdila v smere od Trenčianskej cesty po Ulici J. Gábora. Na železničnom priecestí chránenom svetelnou a zvukovou signalizáciou, ktorá bola v tom čase zapnutá, nedala prednosť prichádzajúcemu osobnému vlaku, v dôsledku čoho došlo k ich k zrážke," uviedli policajti na sociálnej sieti.

Vodičku osobného auta podľa nich previezli s ľahkými zraneniami do nemocnice v Trenčíne. "Dopravní policajti podrobili oboch účastníkov dychovej skúške s negatívnym výsledkom merania," dodala polícia.