Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

TRAGÉDIA NA PRIECESTÍ V LIPANOCH: Vodič po zrážke s vlakom zahynul

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/PHaZZ

V súvislosti s tragickou nehodou vedie polícia trestné stíhanie.

Lipany 27. decembra (TASR) - Pri zrážke osobného auta s vlakom na nechránenom železničnom priecestí, ku ktorej došlo v pondelok podvečer na začiatku mesta Lipany zahynul 30-ročný muž. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vodič osobného vozidla utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody bohužiaľ podľahol. Polícia je na mieste a nehodu dokumentuje. Príčiny vzniku tejto tragédie preverujeme," uvádza polícia.


V súvislosti s tragickou nehodou v Lipanoch vedie polícia trestné stíhanie



Trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia vedie polícia v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou, ku ktorej došlo v pondelok (27. 12.) večer na nechránenom železničnom priecestí v meste Lipany. Vyhasol pri nej život 30-ročného muža z obce Jakubova Voľa. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Išlo o zrážku vlaku a osobného motorového vozidla, ktoré vošlo na železničné priecestie. Vodič osobného vozidla pri zrážke utrpel mnohopočetné zranenia nezlučiteľné so životom. Štyridsaťsedemročný rušňovodič bol na mieste nešťastia podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok vylúčil prítomnosť alkoholu u neho," uviedla Ligdayová.

Polícia vykonáva všetky potrebné procesné úkony smerujúce k objasneniu príčin dopravnej nehody.