Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Priatelia Stonožky venovali FNsP v Žiline výťažok z predaja pohľadníc

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa predsedníčky OZ Priatelia Stonožky Daniely Popluhárovej ide o originálne diela malých autorov.

Žilina 29. novembra (TASR) – Zástupcovia desiatich oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline si prevzali v pondelok (28. 11.) symbolické šeky v hodnote viac ako 11.000 eur. Minuloročný výťažok z predaja vianočných pohľadníc im odovzdalo občianske združenie (OZ) Priatelia Stonožky. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Doplnila, že pacienti, zamestnanci a návštevníci si môžu zakúpiť v nemocnici výnimočné vianočné pohľadnice aj tento rok. "Ručne maľované vianočné pohľadnice nájdu v desiatich lôžkových alebo ambulantných častiach nemocnice. Ak si ich zakúpia, podporia konkrétne oddelenie, čo je hlavným cieľom a myšlienkou tejto predsviatočnej tradície. Z minuloročných výnosov sa podarilo zakúpiť napríklad polohovacie pomôcky, jedálenské a pracovné stoly, nábytok, televízne prijímače do pacientskych izieb a ďalšie potrebné zariadenie," priblížil riaditeľ nemocnice Eduard Dorčík.

Podľa predsedníčky OZ Priatelia Stonožky Daniely Popluhárovej ide o originálne diela malých autorov. "Nádherné maľované obrázky pochádzajú z dielne žiakov Základnej školy Jarná a Základnej umeleckej školy Ferka Špániho v Žiline, ktoré s nami intenzívne spolupracujú niekoľko rokov. Kresby zobrazujú vianočnú tematiku tvorivými detskými očami a pripomínajú nám pravú, tradičnú atmosféru Vianoc," uviedla.

OZ Priatelia Stonožky je partnerom žilinskej nemocnice od roku 2002. Za toto obdobie presiahol súhrn finančných darov z predaja pohľadníc, doplnený o výťažok z podielových daní, už 122.000 eur a 3156 USD.