Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Priemerná nezamestnanosť v Trenčianskom kraji klesla na 3,59 %

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

S výnimkou okresu Prievidza bola v novembri miera nezamestnanosti v TSK vo všetkých okresoch pod štvorpercentnou hranicou.

Trenčín 20. decembra (TASR) – Priemerná miera nezamestnanosti klesla v novembri v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) medzimesačne o desatinu percenta na úroveň 3,59 %. Vyplýva to z informácií Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

S výnimkou okresu Prievidza bola v novembri miera nezamestnanosti v TSK vo všetkých okresoch pod štvorpercentnou hranicou. V okrese Ilava bola v novembri najnižšia miera nezamestnanosti na Slovensku.

Najvyššia nezamestnanosť v TSK bola koncom novembra v okrese Prievidza, kde dosiahla úroveň 5,25 %. Nasledovali okresy Považská Bystrica (3,91 %), Partizánske (3,80 %), Bánovce nad Bebravou (3,49 %), Nové Mesto nad Váhom (3,45 %), Myjava (3,32 %), Púchov (3,22 %), Trenčín (2,41 %) a Ilava (2,34 %).

Priemerná evidovaná miera nezamestnanosti klesla v novembri na Slovensku medzimesačne o 0,07 % na úroveň 5,83 %. Najvyššia bola v okrese Rimavská Sobota (19,05 %), najnižšia v Ilavskom okrese.