Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

SES Tlmače sa usiluje udržať prevádzku vo vlastnej výrobe

Na snímke administratívna budova SES, a.s., Tlmače. Foto: TASR - Ľudovít Drmlík

Jeden z najvýznamnejších dodávateľov kotlov pre elektrárne, teplárne a spaľovne v súčasnosti obmedzil prítomnosť zamestnancov vo firme len v rozsahu.

Tlmače 19. marca (TASR) - Spoločnosť Slovenské energetické strojárne (SES) Tlmače považuje za jeden z najväčších problémov spojených so súčasnou situáciou neistotu ďalšieho vývoja a predikovateľnosť, kedy bude situácia stabilizovaná. „Základný biznis SES je realizácia investičných energetických projektov. Predlžovanie neistoty a obmedzenie činnosti subdodávateľských firiem môže byť kritické pre našu firmu pre jej ďalšie pôsobenie na trhu,“ vyjadril sa k súčasnej situácii generálny riaditeľ firmy a predseda predstavenstva SES Martin Paštika. V spoločnosti aktuálne pracuje 550 zamestnancov a pri realizácii projektov firma spolupracuje s veľkým počtom subdodávateľských firiem.

Jeden z najvýznamnejších dodávateľov kotlov pre elektrárne, teplárne a spaľovne v súčasnosti obmedzil prítomnosť zamestnancov vo firme len v rozsahu, ktorý je potrebný na udržanie prevádzky spoločnosti. „Zabezpečili sme ochranné rúška pre zamestnancov, zvýšené upratovanie a dezinfekciu v priestoroch firmy i výdaj obedov len v zatvorených obaloch,“ zhodnotil opatrenia Paštika. S ohľadom na prijaté opatrenia zo strany vlády má spoločnosť určitý počet zamestnancov v karanténe, v režime ošetrenia člena rodiny.

Firma sa usiluje udržať prevádzku vo vlastnej výrobe v Tlmačoch a stále pracuje na svojich zákazkách, pričom na dennej báze vyhodnocuje ďalší vývoj a prípadné obmedzenia činnosti. „Na realizovaných projektoch na stavbách už dochádza k obmedzeniu činností SES a jeho subdodávateľov, sme tu v kontakte s našimi zákazníkmi,“ potvrdil generálny riaditeľ. Podľa jeho slov v súčasnosti nie je ešte možné kvantifikovať finančné náklady, výpadok príjmov, ktoré vzniknú z dôvodu tejto vzniknutej situácie. „Krátkodobo riešime ďalší postup pri uzatvorení dvoch významných kontraktov, ktoré sme mali uzatvárať v tejto dobe a mali byť kľúčové pre ďalšie vyťaženie firmy,“ potvrdil Paštika.