Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prievidza bude na rekonštrukciu palubovky v hale žiadať menej peňazí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pôvodné náklady na rekonštrukciu predstavovali 334.221,07 eura a príspevok z fondu žiadala samospráva vo výške 200.500 eur.

Prievidza 31. januára (TASR) - Mesto Prievidza bude žiadať na rekonštrukciu palubovky v športovej hale dotáciu v nižšej výške. Rozpočet projektu, ktorý chce financovať z dotácie Fondu na podporu športu a vlastných zdrojov, znížilo na základe výsledku verejného obstarávania na dodávateľa prác. Podanie žiadosti s upraveným rozpočtom schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok.

"V čase po predložení projektu na rokovanie mestského zastupiteľstva v decembri minulého roka sa začal proces verejného obstarávania. Preto bola na rokovanie predložená informácia o pripravovanom projekte, v ktorom bola výška rozpočtu stanovená na základe rozpočtu – výkaz výmer z projektovej dokumentácie," ozrejmil vedúci referátu pre projekty a investície mesta Ivan Benca.

Proces verejnej súťaže bol však podľa neho ukončený ešte pred podaním žiadosti na Fond na podporu športu, preto je nevyhnutné pôvodne predložený rozpočet zosúladiť s rozpočtom, ktorý vzišiel z procesu verejného obstarania.

Pôvodné náklady na rekonštrukciu predstavovali 334.221,07 eura a príspevok z fondu žiadala samospráva vo výške 200.500 eur. Po novom je celkový rozpočet projektu 248.988,72 eura a mesto bude žiadať dotáciu v sume 115.267 eur. Zvyšnú sumu bude financovať zo svojho rozpočtu.

"V rámci tohto projektu chceme kompletne vymeniť palubovku, takisto podlahy okolo hracej plochy. Zakúpiť chceme i nové basketbalové koše a vymeniť mantinelový systém," ozrejmil pred časom Benca.

Samospráva sa s rovnakým projektom už o dotáciu z fondu uchádzala, nebola však úspešná. "Ide tak o ďalšie kolo výzvy, ktorú fond vyhlásil. Keďže mesto nebolo v prvej výzve úspešné vzhľadom na vysoký počet žiadostí, preto sa skúšame znova uchádzať o finančné zdroje," dodal vedúci referátu.