Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Cesta rozprávkovým lesom bude tento rok na Mariánskom vŕšku

Ilustračné foto. Foto: TASR

Čarovná lúka bude tento rok plná atrakcií na tému Alica v krajine zábavy, ktoré deti budú môcť objavovať.

Prievidza 15. júna (TASR) - Alicu, ktorá sa ocitne v krajine zábavy, budú môcť tento rok stretnúť deti a ich rodičia na Ceste rozprávkovým lesom v Prievidzi. Už piaty ročník podujatia, ktorý bude 1. júla, pripravilo mesto v spolupráci s Kultúrnym a spoločenským strediskom (KaSS) v Prievidzi.

"Po štyroch rokoch sme sa rozhodili vymeniť areál prievidzského Lesoparku za Mariánsky vŕšok, ktorý sa počas nedeľného popoludnia 1. júla zmení na nepoznanie. Podujatie, ktorého podtitul znie Alica v krajine zábavy, sa začne o 14. h vstupom z Dlhej ulice, oproti potravinám v parku Skotňa," uviedla riaditeľka KaSS v Prievidzi Dana Horná.

Počas Cesty rozprávkovým lesom čaká na deti stretnutie s mnohými rozprávkovými bytosťami. Po jeho absolvovaní pripravili organizátori pre všetkých účastníkov kultúrny program na Čarovnej lúke. "Program na pódiu sa začne o 15. h, zabávať návštevníkov bude kúzelník Peter Šesták, Mia s farbičkami a na záver sa môžu tešiť na Divadlo pri kolkárni s rozprávkou Alica v krajine zábavy," pokračoval Horná.

Čarovná lúka bude podľa nej i tento rok plná atrakcií na tému Alica v krajine zábavy, ktoré deti budú môcť objavovať. "Návštevníci si pozrú Rozprávku o Alici, ocitnú sa U králika v nore, vytvoria si niečo zaujímavé Z kreatívnej taštičky, objavia Alicinu čarovnú knižnicu, navštívia Krajinu obrov a zažijú tie pravé Čáry máry fuk," doplnila.

Za každé stanovište budú deti odmenené pečiatkou do Rozprávkového cestovného pasu a za plný počet si môžu vybrať sladkú odmenu alebo hračku v Maškrtnom dome. "A aby toho nebolo málo, tešiť sa môžu na šaša Matveja a jeho balóniky, maľovanie na tvár, nafukovacie atrakcie, kolotoč a vláčik, hry obrej veľkosti, kreatívny a literárny kútik, pohybové aktivity, zvieraciu fotostenu. Pripravené budú aj stánky s občerstvením," dodala riaditeľka KaSS.

Podujatie sa uskutoční v rámci Roku výročí mesta Prievidza, ktoré si tento rok pripomína 905. výročie prvej písomnej zmienky o meste v listine Zoborského opátstva a 635. výročie udelenia mestských privilégií uhorskou kráľovnou Máriou. V prípade dažďa sa Cesta rozprávkovým lesom presúva na 5. júla.