Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Charita v Prievidzi prešla do bežnej prevádzky

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Ľudí v núdzi môžu záujemcovia podporiť aj cez žetóny, ktoré vydávajú v prievidzských kostoloch.

Prievidza 13. júla (TASR) – Uvoľňovaniu protipandemických opatrení sa postupne prispôsobuje aj Charita - dom sv. Vincenta v Prievidzi. Opäť bude prijímať sezónne letné šatstvo a hygienické potreby. Po odkúpení budovy od mesta pripravuje aj rekonštrukciu strechy. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Nocľaháreň mali ľudia bez domova k dispozícii aj v apríli a prvej polovici mája, v letnom období bude jej prevádzka prerušená, spustia ju na zimu na začiatku októbra.

„V prevádzke zostáva nízkoprahové denné centrum, kde majú klienti možnosť od 10.00 h využiť možnosti hygienickej očisty. Charita tiež v súčinnosti s mestom zabezpečuje stravu pre klientov, ktorí sú z dôvodu ochorenia alebo ukončenia hospitalizácie v karanténnych miestach, v bunkách za budovou charity," uviedol Ďureje.

Po ukončení núdzového stavu charita rovnako obnovuje príjem šatstva. „Darcovia môžu šatstvo priniesť v pracovné dni od 8.00 h do 13.00 h do budovy charity na Košovskej ceste 19. S ohľadom na naše kapacitné možnosti prijímame nateraz výlučne sezónne šatstvo, teda letné oblečenie, s prioritou odevov a obuvi pre mužov," priblížil riaditeľ charity Milan Petráš.

Organizácia podľa neho uvíta aj dary v podobe hygienických potrieb - toaletný papier, mydlá, saponáty, čistiace prostriedky, dezinfekčné prostriedky, jednorazové holiace strojčeky.

Charita sa tento rok zaviazala i zrekonštruovať strechu za najmenej 14.500 eur, realizáciu prác naplánovala na záver augusta a úvod septembra.

Organizácia naďalej hľadá dobrovoľníkov na výdaj stravy cez víkendy. Ľudí v núdzi môžu záujemcovia podporiť aj cez žetóny, ktoré vydávajú v prievidzských kostoloch.