Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prievidza chce v škôlke na Nábreží sv. Cyrila vybudovať fotovoltiku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jozef Poliak

Súčasťou projektu sú podľa nej fotovoltické panely, rozvádzač jednosmernej časti, trojfázový striedač a rozvádzač striedavej časti.

Prievidza 4. mája (TASR) - Mesto Prievidza chce na objekte Materskej školy (MŠ) na Nábreží sv. Cyrila vybudovať fotovoltický zdroj. Projektom rieši zníženie nákladov na elektrickú energiu. Dodávateľa hľadá cez verejnú súťaž.

"Projekt rieši inštaláciu tzv. on-grid fotovoltického zdroja pre objekt škôlky, ktorý bude osadený na streche pavilónu B, C," spresnila samospráva v oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Súčasťou projektu sú podľa nej fotovoltické panely, rozvádzač jednosmernej časti, trojfázový striedač a rozvádzač striedavej časti. "Projekt ďalej rieši napojenie fotovoltickej elektrárne do vnútornej elektroinštalácie objektu primárne pre zníženie odoberanej elektrickej energie z distribučnej sústavy pre potreby vlastnej spotreby, a teda zníženie nákladov na vlastnú spotrebu," ozrejmila.

Celkovú hodnotu zákazky odhadlo mesto na 41.015,62 eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium určilo najnižšiu ponúknutú cenu. Fotovoltický zdroj chce financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia.