Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Prievidza chce zrekonštruovať lávku ponad rieku Handlovka

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Mesto má záujem zrekonštruovať objekt lávky, ktorá premosťuje tok rieky Handlovka na Nábreží sv. Metoda a Nábreží J. Kalinčiaka.

Prievidza 24. mája (TASR) - Samospráva Prievidze plánuje zabezpečiť rekonštrukciu lávky ponad rieku Handlovka. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Mesto má záujem zrekonštruovať objekt lávky, ktorá premosťuje tok rieky Handlovka na Nábreží sv. Metoda a Nábreží J. Kalinčiaka. "Účelom stavebných prác je sanácia poškodených náterov oceľovej lávky pre peších a bezpečnostného zábradlia prístupových rámp. Vybraný dodávateľ zabezpečí úpravu drevín a náletovej vegetácie v okolí lávky, prípravu povrchu, obnovu náterového systému na ploche približne 695 štvorcových metrov," konkretizovala Krajčiová.

Predpokladanú hodnotu zákazky určí radnica z doručených ponúk od uchádzačov. Ako termín predkladania ponúk stanovila 3. jún, jediným kritériom na výber víťaza súťaže je najnižšia ponúknutá cena. "Veríme, že sa nám podarí úspešne ukončiť verejné obstarávanie a uskutočniť rekonštrukčné práce na lávke ešte počas letných mesiacov," dodala Krajčiová.